Kycklinggryta med dragon
Detta är ett enkelt och gott recept som fungerar både till vardags och till fest. För festliga tillfällen kan man byta ut burkchampinjonerna mot färska champinjoner, använda färska kryddor och vara lite extra generös med grädden.
Till 4 personer
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 burk champinjoner
½ liten burk majs
1 dl grädde
mjölk
vatten
mjöl
basilika
dragon
salt, peppar
Hacka och stek löken. Skär kycklingen i fyrkanter och stek den tills den får färg. Häll i champinjonerna.
Rör ner grädden i grytan och fyll på med mjölk och vatten tills det nästan täcker kycklingen. Gör en redning av mjöl och vatten och blanda ner det i grytan. Krydda med salt, peppar, basilika och dragon. (Krydda försiktigt med dragonen eftersom det är en dominant krydda, basilikan kan du vara mer generös med)
Låt grytan koka en stund. Häll på majsen sist.
Servera grytan till basmati ris och en vanlig sallad.
Till 4 personer
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 burk champinjoner
½ liten burk majs
1 dl grädde
mjölk
vatten
mjöl
basilika
dragon
salt, peppar
Hacka och stek löken. Skär kycklingen i fyrkanter och stek den tills den får färg. Häll i champinjonerna.
Rör ner grädden i grytan och fyll på med mjölk och vatten tills det nästan täcker kycklingen. Gör en redning av mjöl och vatten och blanda ner det i grytan. Krydda med salt, peppar, basilika och dragon. (Krydda försiktigt med dragonen eftersom det är en dominant krydda, basilikan kan du vara mer generös med)
Låt grytan koka en stund. Häll på majsen sist.
Servera grytan till basmati ris och en vanlig sallad.
Kommentarer
Trackback