Provencekryddat bröd
Här är ett recept för dig som gillar provencette och vill kunna äta det hemma och inte bara på caféer.
5 dl vatten
50 g jäst
olivolja
1,5 tsk salt
provencekryddor
vetemjöl
Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Rör ner olivolja, salt och kryddor efter smak. Blanda ner vetemjöl och arbeta tills du fått en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
Lägg upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två bitar och kavla ut degen. Skär den i fyrkantiga bitar, lagom stora för ett toastjärn. Lägg på plåt och låt jäsa i 30 min.
Grädda dem i 175 grader tills de fått lite färg.
Bröden kan ätas som de är eller tillagas i ett toastjärn, gärna med phildelphiaost, skinka, tomat och vanlig ost.
Hej Miriam
Mamma och pappa efterlyser din Kikärtsgryta.
Kram Pa