Mormors vita bröd
Det här receptet kommer från min mormor och har gått i arv till min mor och nu mig. Ett enkelt recept på ett fantastiskt gott festbröd. Skall ätas samma dag.
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
1 dryg tsk salt
ca 13 dl vetemjöl
Låt degen jäsa 30 min i bunken. Baka ut till tre limpor, skär ytliga snitt. Låt jäsa ytterligare 30 min.
Grädda på maxtemperaturen i 8 min, stäng av ugnen och låt stå 20 min på eftervärmen.
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
1 dryg tsk salt
ca 13 dl vetemjöl
Låt degen jäsa 30 min i bunken. Baka ut till tre limpor, skär ytliga snitt. Låt jäsa ytterligare 30 min.
Grädda på maxtemperaturen i 8 min, stäng av ugnen och låt stå 20 min på eftervärmen.
Kommentarer
Trackback