Apelsinchokladkaka

200 g smör
2 ½ dl socker
1 tsk vanillinsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl koncentrerad apelsinjuice
100 g mörk blockchoklad

Smörj och bröa en avlång 1 ½ liters form. Rör socker, vanillinsocker och smör poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjölet växelvis med juicen i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner den i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 min på 175 grader.
Garnera kakan med smält choklad.
Kakan är godast dagen efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0